Actueel onderzoek antidecubitus matrassen

Geacht relatie,

Afgelopen week kwamen wij een onderzoek statische luchtmatrassen t.o.v. luchtwissel matrassen met motor, tegen. Een zeer actuele Belgisch/Nederlands studie. Na contact met de onderzoeker Brecht Serraes, wil Zorg en Comfortwinkel de informatie graag met u delen:

Beste,

Dank voor uw blijk van appreciatie. U kan het artikel verder verspreiden binnen uw netwerk. Gelieve de definitieve versie te verspreiden. Het artikel is vrij (golden open access) beschikbaar via science direct en via researchgate. Ter info geef ik graag het volgende nog mee ikv deze onderzoekslijn kan je de de laatste ontwikkeling opvolgen via: https://www.researchgate.net/project/The-effectiveness-cost-of-a-static-air-support-surface-to-prevent-pressure-ulcers-in-high-risk-nursing-home-population . Momenteel loopt nog een exploratief kwalitatief onderzoek naar de beleving van de woonzorgcentra bewoners over de statische lucht vs dynamische luchtmatras.

Graag informeer ik u dat de onderzoeksgroep UGent en UMaastricht rond de effectiviteit, kost en comfort van statische lucht ter preventie van decubitus ook een literatuurstudie publiceerde:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/29504266/ of beschikbaar via researchgate.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

1 juli 2019